Gondolen blir viktig for heile regionen - Fylkesordføraren

Å skapa spennande produkt for helårsturismen er kjempeviktig, og det er den nye gondolen eit godt eksempel på, seier fylkesordførar Anne Gine Hestetun.

Hestetun har blant anna bakgrunn som regiondirektør for Bergensbanen og direktør i Fjord Line, og meiner at regionen treng eit stort spekter av reiselivsprodukt og at vi heile tida må fornye oss slik at vi kan gje turistane interessante opplevingar.

Voss er midt i smørauget

Reiselivet er ei viktig næring i vår region, og Voss er sentral i denne samanhengen.
- Voss har utvikla seg betydeleg som destinasjon dei siste åra, og vil også gjera det framover med gondolen og alt som skapast rundt den. Bygda tilbyr eit stort mangfald både sommar og vinter i kraft av natur- og kulturopplevingar med blant anna ekstremsport, festivalar, vindtunnel og skianlegg.

Fylkesordføraren meiner at den nye gondolen også er viktig som ein del av destinasjonsutviklinga langs Bergensbanen.

 

Spennande tilbod betyr at turistane kan utvide med fleire døgn når dei besøker regionen vår. Geografisk sett ligg Voss midt i smørauget, og det er kort avstand frå fjell til fjord, frå gardsturisme til padling.

Fylkesordførar Anne Gine Hestetun

Berømmer satsinga

Satsinga på Voss er viktig for næringsutviklinga generelt og for reiselivet spesielt, og vil skapa mange nye arbeidsplassar.
- Eg håpar og trur at Voss vil lukkast med satsinga. Det blir eit viktig supplement til reiselivsnæringa i regionen.
Eg berømmer dei som har turt, både å ha kreative idear og å investere, seier Hestetun, som trur vi vil sjå att gondol-satsinga på mange områder.

Hestetun meiner gondolen og alt som blir bygd opp rundt den er like relevant for nabokommunane som for tilreisande turistar.
- Avstandane er relativt korte i regionen vår, og dette er noko som kjem mange til gode.


Miljø må i forsetet

Gondolens nedre stasjon vil ligge på Voss stasjon, med lett tilgang frå tog og buss. Dette gjer det naturleg og lettvint å tenka miljøvennleg og velga kollektivtransport når ein skal til fjells. Hestetun trur fokuset på miljø blir viktigare i utviklinga av tilbod for reiselivet framover.
- Eg trur at dei som brukar denne typen opplevelsesprodukt også er opptatte av gode klimaløysingar.
Å sette det i forsetet vil nok være avgjerande for dei som lykkast, avsluttar ho.  

Andre nyheter

 • Jula på Hangurstoppen 2020

  Voss Gondol og Hangurstoppen Restaurant er open kvar dag i jula! Det er god plass på Hangurstoppen og trygge rammer for å samla vener og familie hjå oss. 

  Les meir her

 • Opplev sommarens enklaste topptur

  Frå Bergen sentrum til 820 meter over havet på 90 minutt – utan å bli sveitt! På Voss kan du bli med på ein av dei flottaste og enklaste toppturane i sommar.

  Les meir her

 • Slik har du neppe overnatta på Voss før

  Lyst til å gjere noko heilt spesielt i sommar? Kva med å nyte ei dei flottaste utsiktene Noreg har å by på mens du dinglar i ei hengekøye?

  Les meir her